Frankrijk – Gezinshuis Les milles Etangs

LOKATIE 4
Wij zijn Jan en Marie van Les milles Etangs

 ‘VEILIGE PLEK IN EEN PRIKKELARME OMGEVING’

Op onze stille plek in Frankrijk, regio Franche Comte – Bourgond, “les milles Etangs” (de Duizend Vijvers) bieden wij, Marie de Budt en Jan Flendrie, voor jonge mensen tot ca 21 jaar, een veilige, geborgen plek voor een time-out in een prikkelarme, familiaire omgeving. Wij hebben allebei onze kinderen grootgebracht en wijden ons aan ons therapeutische werk.

Marie werkt als kinesiologe, holistisch therapeute waarbij zij gebruik maakt van kunst als creatief medium. Jan werkte (in Holland en Zwitserland) gedurende 40 jaar als leraar voor kinderen met psychische problemen en ook met delinquente jeugdigen. Hij is ook heilpedagoog, specialist voor dove- en spraakgestoorde kinderen, musicus, muziektherapeut en muziekinstrumentenbouwer.
In het bijzonder wordt het klanksmeden als therapeutisch proces als zeer dankbaar en waardevol ervaren.

Daarnaast wordt er gewerkt in de tuin. Als huisdier is er op het moment een poes.
Het is bij deze verblijfsplek optioneel voor jeugdigen om onder begeleiding scholing te ontvangen. Evenals diverse therapieën door Jan of Marie zelf of therapeuten uit de directe omgeving.

De therapeutische verblijfstrajecten bij Jan en Marie zijn over het algemeen kortdurend. In sommige gevallen kan een jeugdige langer verblijven, tot maximaal een jaar.

Athenahoeve onderhoudt een goede samenwerking met Jan en Marie.