Jeugdopvang bij Athenahoeve

JEUGDOPVANG VOOR KINDEREN DIE THUIS VASTLOPEN

‘Kleinschalig en huiselijk: we zijn met elkaar één’

Jongeren die op de Athenahoeve verblijven (of dat nu voor een paar weken, een paar maanden, of een paar jaar is) ervaren het allemaal: dit is een bijzondere plek. De huiselijke sfeer staat met stip op nummer 1! En dat we hier op basis van gelijkwaardigheid met elkaar omgaan, wordt ook heel erg gewaardeerd. Weet je wat zo fijn is? De dieren die bij onze boerderij wonen, maken ook deel uit van ons team. Zij leren ons onvoorwaardelijk lief te hebben – en die liefde is jou zó gegund.

Op de Athenahoeve bieden we ruimte aan jongeren en jong-volwassenen tussen de 14 en 23 jaar. Ben jij onder de 18? We hebben plek voor maximaal 12 jongeren onder de 18 jaar. Kun jij om wat voor reden dan ook niet langer thuis wonen? Weet dat je hier welkom bent. We bieden het leven van een zo normaal mogelijk gezin. We eten met z’n allen (zoveel mogelijk uit onze eigen moestuin!), we ruimen graag samen de boel weer op, je gaat gewoon naar school en je bent verder vrij om te gaan en staan waar je wilt.

Kom naar het Hier & Nu
In het Hier & Nu valt verleden weg

en is er geen toekomst
Dat is de beste plek om te zijn!

Vrijheid en ruimte

Een grote plus is onze locatie. Aan de rand van het dorp Oudega zitten we in een prikkelarme omgeving, maar niet weggestopt. Stap je een keer boos of verdrietig de deur uit, dan sta je niet direct op straat, maar kun je even heerlijk verdwijnen op ons eigen erf, waar je vanzelf gezelschap krijgt van één van onze dieren en waar de bomen je boze gevoel wegruizen met hun bladeren.

Heb je extra ondersteuning nodig? Dan kijken we wat bij jou past. Vanuit ons therapeutisch centrum bieden we diverse workshops aan, soms in groepsverband, soms 1-op-1. We bekijken waar jij het meest baat bij hebt. Als je lekker ergens in de omgeving wilt sporten, voel je vooral vrij om dat te doen! Wij verwelkomen je weer als je thuiskomt. Wil je contact met je ouders? Dat stimuleren we graag! Als je maar weet dat de Athenahoeve jouw veilige haven is. Hier kom je altijd thuis.

Kennismaken?

Wil je eens bij ons komen kijken? Neem gerust contact met ons op. Ben je ouder, voogd of zit je in een wijkteam? Heb je nu (of af en toe) een plek nodig voor iemand die wellicht bij ons past? Bel of mail om te overleggen. Je bent van harte welkom om bij ons te komen kijken.

Voel jij je aangetrokken tot onze plek, onze werkwijze en onze visie? Op deze website vind je ook informatie over cursussen en therapie waarmee je zelf jouw eigen basis kunt verstevigen. Dus ook als je hier niet woont, ben je van harte welkom!

Contactgegevens

Janette (eigenaresse): janette@athenahoeve.nl
Bel de Athenahoeve via: 06 300 965 55