Natuurgeneeskundige therapie

NATUURGENEESKUNDIGE THERAPIE

‘Lichaam en geest werken onlosmakelijk samen’

In haar 35 jarige loopbaan heeft Ginie Monsma, Natuurgeneeskundig therapeut, op verschillende manieren in de zorg gewerkt, zowel in de verpleging als aan de administratieve kant. Al meer dan 10 jaar heeft ze haar eigen praktijk waar ze een geheel eigen visie en werkwijze heeft.

Visie

Haar werkwijze is holistisch, dat betekent dat lichaam en geest samen gaan. Het doel is om naar een bron van een ziekte/klacht toe te werken. En het lichaam zelf te laten bewegen naar heling. Hierbij is het erg belangrijk dat de cliënten bewust worden van het proces waar het lichaam zich in bevind; dat het onbewuste bewust wordt. De cliënt wordt meegenomen in dit proces zodat er samenwerking kan ontstaan en een gedeelde verantwoordelijkheid.

Werkwijze

Met behulp van de intuïtie, biotensor, en de Scio (bioresonantie) werkt Ginie naar de bron toe. Dat is een proces wat in stappen ontstaat. Het vertrouwen in de kracht van onze natuur, het zelfhelend vermogen van het lichaam. Mensen daarvan bewust maken opent de deur naar gezondheid. Zich bewust worden van de eigen invloed die ze hebben, de verantwoordelijkheid die ze zelf zullen moeten nemen. Bijvoorbeeld door voedig, omgeving en denkwijze. Vaak zit de kern van een probleem bij mensen diepgeworteld. Ginie helpt jong en oud naar dit onderbewuste level te komen. Daar ontdekken ze welk zaadje (een opmerking of gebeurtenis) ooit in hun brein geplaatst is, waardoor een blokkade ontstaan is. Naast bovengenoemde tools maakt ze gebruik van de personal DNA profiel, polsdiagnostiek, biotensor Integrale psychologie, Westerse-chinese-indiase diagnostiek. Quantelogie, Kinesiologie, Reiki, Biotensor, Levendbloed analyse, basis-Iriscopie, Pols, tong diagnostiek, Cuppen, Oor-Acupunctuur. Darmen/voeding, de 5 biologische natuurwetten en meditatie.