Over ons

ONDERDEEL VAN HET GROTE GEHEEL

Iedereen hoort er bij

De Athenahoeve is opgericht door Janette van Buren met haar toenmalige partner, onder de naam JaneJan. Onze visie was – en is – dat iedereen zichzelf en de ander gelukkig kan maken door onvoorwaardelijke liefde te geven. Dat vraagt van je dat je jouw eigen ego af en toe opzij zet en dat je vaak denkt aan het grote geheel. Als je het eenmaal voelt, geeft het zo’n enorm stevige basis, zoveel houvast, dat het alles waard is! Ons team ervaart dat dagelijks en laten onze bewoners dan ook voelen dat iedereen erbij hoort.

Meer over Janette

Ons team

Janette woont op de Athenahoeve. Onze gedragswetenschapper en behandelcoördinator is altijd bereikbaar en adviseert en ondersteunt. De gedragswetenschapper speelt een belangrijke rol in de bewaking van de zorgkwaliteit.

Daarnaast hebben we ons vaste team van begeleiders die hier ook lijken te wonen, zo vaak zijn ze hier. Nieuwsgierig geworden naar het TEAM van de Athenahoeve, lees hier meer over alle begeleiders en medewerkers!

Onze plek

Onze plek, op een drie hectare groot stuk land met bos, water en prachtige oude bomen, ligt aan de rand van het dorp Oudega in Smallingerland. Leeuwarden, Heerenveen en Drachten zijn dichtbij, maar we wonen hier wel heerlijk rustig, terwijl we ook écht bij het dorp horen. Athenahoeve is gevestigd in de oorspronkelijke boerderij. Waar vroeger de schuur stond is nu een workshopruimte met panoramaterras en drie appartementen.

Meer foto’s

Onze dieren

Onze dieren maken het thuisgevoel compleet. Ze bieden afleiding, geven liefde (onvoorwaardelijk!) en zijn het perfecte excuus om lekker even naar buiten te lopen en de natuur haar rustgevende werk te laten doen. Alle kinderen en alle bewoners van deze plek varen er wel bij. De kippen scharrelen gezellig rond op een eigen eiland en geven heerlijke eieren. Eefje, de hond die hier al tijden woont, deelt sinds een paar jaar haar territorium met Kayo. Poezen Ina, Fee en Harry vormen het levende bewijs dat je je eigen ruimte kunt claimen en toch aanhankelijk kunt zijn.

Foto’s van onze dieren