Reïntegratie

REÏNTEGRATIE TRAJECT VOOR  VOLWASSENEN

‘Een rustige veilige plek waar je tot jezelf mag komen’

Sinds een jaar biedt de Athenahoeve ook therapeutische reïntegratie trajecten op maat voor volwassenen die (tijdelijk) niet meer mee kunnen komen in de maatschappij. Denk hierbij aan burn-out, depressies, traumaverwerking en/of andere psychische kwetsbaarheden.

Wij bieden een plek waar je in een rustige, veilige omgeving tot jezelf kan komen. Samen met jou werken we stapje voor stapje naar re-integratie. Het tempo wordt aangepast aan jou behoefte en stap voor stap wordt er gekeken naar zinvolle tijdsbesteding die bij jou past van moment tot moment. We helpen je weer structuur te krijgen en daarmee grip op je eigen leven.

Dit kan bijvoorbeeld door middel van dagbesteding op het terrein, werken in de tuin, wandelen in de Friese weilanden, yin-yoga en/of iets  anders passends in samenwerking met andere organisaties in de omgeving. Daarnaast word er actief gewerkt aan herstel met professionals binnen en buiten de organisatie.

Jouw eigen wensen en datgene waar jij gelukkig van hoopt te worden is ons uitgangspunt. Zo helpen we jou weer je kracht te hervinden, zodat je weer stevig, geaard en als jezelf de wereld in kunt.

De duur van het re-integratie traject is naar schatting tussen de 1 en 2 jaar.

Je verblijft in een appartement of op een kamer die grenst aan een leefzolder met keuken afhankelijk van de beschikbaarheid en zorg-indicatie.

Dit traject wordt gefinancierd vanuit ZIN of PGB en kan worden aangevraagd via het wijkteam van de gemeente waarin je woonachtig bent.