Visie

WERKWIJZE EN VISIE ATHENAHOEVE

‘Liefdevol contact van mens tot mens’

Onvoorwaardelijke liefde, respect voor de natuur, ruimte voor jezelf, zelfvertrouwen, innerlijke rust; dat zijn de kernwaarden van Athenahoeve. Je vindt hier een plek waar je jezelf kunt zijn en waar je jouw basis kunt vinden. Geen toverwoorden maar gewoon onze normen in de praktijk gebracht.

Vertrouwen, eenheid en liefde, dat is de basis van het leven
en dit is de plek waar je dat kunt (her)vinden.

Wij zijn er altijd voor onze bewoners. Het mooie is dat wij onze therapeutische kennis ook gebruiken om een steeds betere versie van onszelf te maken. Voortdurende opleiding vinden we daarom heel belangrijk. Athenahoeve zorgt voor ruim voldoende SKJ geregistreerd personeel.

Systemisch werken

Wat overal in terugkomt, is het systemisch werken. Dat houdt in dat we niet alleen naar jouw rol kijken, maar ook naar je omgeving. Als jij groeit, is het belangrijk dat je omgeving ook groeit. Dat iedereen oude patronen of misschien oordelen loslaat. Als het kan, proberen we daarom de ouders/opvoeders in het proces te betrekken en ook hen te ondersteunen. Soms in een gezamenlijke sessie, of juist in een afzonderlijk traject. Systemisch werken zit in ons bloed, we kunnen niet anders.

Klein en professioneel

Ook belangrijk om te weten: als begeleiders worden wij zelf ook begeleid. We volgen regelmatig intervisie. Ook werken we samen met een gedragswetenschapper, waarmee geregeld overleg plaatsvindt. Bij een crisissituatie kunnen wij altijd even bellen met de gedragswetenschapper.

Wij zijn niet te vergelijken met welke andere (klinische) setting dan ook. Athenahoeve is klein en professioneel. Rustig en centraal gelegen in Friesland. Athenahoeve is ISO-gecertificeerd en we hebben een contract met Sociaal Domein Fryslân. Financiering kan daarom plaatsvinden vanuit ZIN of PGB.

Onze garantie

Wij hebben een eigen klachtenregeling, een extern vertrouwenspersoon en een ISO9001 certificering via het Keurmerkinstituut. Wij doen er alles aan om als team continu te verbeteren.