Wonen voor volwassenen

BEGELEID WONEN VOOR (JONG)VOLWASSENEN

‘Wonen voor volwassenen bij Athenahoeve’

Op ons terrein hebben we vijf appartementen gebouwd waar jongvolwassenen zelfstandig kunnen wonen, mét begeleiding. Als je hier dus al woont, kun je gewoon doorstromen als je 18 jaar wordt. Je verhuist alleen van Oost naar West op ons terrein, zo zou je het kunnen zien. De meeste jongvolwassenen vertrekken als ze zo’n 20 jaar zijn. Dat is ook ons doel; dat je dit nest op een goede dag weer verlaat en uitvliegt, omdat jij je eigen kracht hebt hervonden!

Je leeft hier zo zelfstandig mogelijk
Maar je bent nooit alleen

Wonen voor volwassenen is voor 18-plussers die een zo zelfstandig mogelijk leven willen hebben of willen leren meer zelfstandig te leven. Je woont hier in een apart gebouw dat op het erf staat. Je kan altijd aanschuiven voor het eten en als je behoefte hebt aan aan goed gesprek onder het genot van een bakje koffie: voel je welkom. Heb je hulp nodig bij praktische zaken (planning / structuur)? Ons team is er voor je!

Rust, ruimte en privacy & natuur.

Je leeft hier in een prikkelarme omgeving temidden van de natuur. Loop naar buiten en je staat in het bos. Er is altijd ruimte om iemand te helpen, want er is altijd wel een klusje te doen. Ook een gesprekje wordt gewaardeerd. We merken dat de vertrouwde omgeving en de bekende gezichten van ons team een steun zijn, wanneer jongeren doorstromen vanuit de jeugdopvang naar zelfstandig en beschermd wonen.

Op het grote erf van drie hectare, met eigen bos en diverse natuurlijke dierenverblijven, is er altijd reuring! Er is hier altijd wel iemand aan het werk, er wordt gebouwd, gevoerd, verzorgd of geschoffeld. Dus heb je zin om de handen uit de mouwen te steken? Lekker doen! Met je handen bezig zijn, zorgt ervoor dat je uit je hoofd gaat en dat je echt in het Hier en Nu bent. De natuur geeft rust, ontspanning en daardoor krijg je (weer) energie.

’s Ochtends iedereen de deur uit

We activeren bewoners om zoveel mogelijk deel te nemen aan het leven. Daar hoort ook bij dat iedereen een zinvolle dagbesteding heeft, dus werkt of een opleiding volgt. Die invulling is altijd op maat, maar als er nog niks geregeld is, kunnen we zelf soms ook tijdelijk of langdurig dagbesteding aanbieden.

Therapie afgestemd op jou

Naast veiligheid, bieden we ook de kans om verder aan jezelf te werken. Als bewoner van onze appartementen kun je instromen in een behandelprogramma met psycholoog, paardenhulpverlening en/of (energetische) therapie. Wil je weten wat we hier te bieden hebben? Neem dan een kijkje bij het Therapeutisch Centrum. Elk mens is uniek en geen mens heeft baat bij hetzelfde. Wat voor jouw werkt, kan voor iemand anders het tegenovergestelde zijn. We werken samen met veel professionals en helpen je graag bij het vinden van iets dat echt helemaal bij jou past.

Begeleid wonen bij Athenahoeve?

Ben je op zoek naar een eigen plek met begeleiding? Of ben je voogd, zit je in een wijkteam of ben je een andere zorgprofessional? Informeer gerust of we plek hebben. Door ons kleinschalige karakter zitten we snel vol, maar omdat we ook tijdelijke opvang bieden, kan er plotseling weer een appartement vrijkomen. Van elk telefoontje maken we een notitie, dus we laten je weten zodra we ruimte hebben!

Contactgegevens

Janette (eigenaresse): janette@athenahoeve.nl
Bel de Athenahoeve via: 06- 30096555

Zitten we vol?

Maar spreekt onze plek, onze visie en ons team wel aan? We helpen ook ‘buitenstaanders’ om meer vanuit hun ziel te leven, onder meer met onze energetische therapie, workshops en cursussen. Ook andere zorgprofessionals zijn bij ons van harte welkom om aan zichzelf te werken, kijk daarvoor bij het Therapeutisch Centrum.