Yin Yoga

VOOR MENSEN DIE OP EEN ZACHTE MANIER AAN ZICHZELF WILLEN WERKEN

‘Yin Yoga is de helende vorm van Yoga’

Yoga zet je lichaam en je geest in beweging. Het ontspant, stretcht en maakt je bewust van je lijf, en het hier en nu. Yin Yoga is nog een stap verder. De houdingen in deze les zijn erop gericht om via je lichaam, contact te maken met je emoties.

Het gaat dieper

Want emoties en gevoelens hebben zich vastgezet in het bindweefsel en je organen. Door de houdingen die we oefenen bij de Yin Yoga, ervaar je waar je letterlijk vaster zit, en weet je dus waar je aan jezelf kunt werken. Zo is de lever een bewaarvat voor boosheid, en slaat angst zich op in je nieren. De oefeningen helpen je om daar op te ruimen.

Na een aantal sessies word je soepeler.

Soepeler in lichaam en geest. Want des te meer je stretcht, des te meer kan je geest opruimen. De houding zet het in beweging; je lichaam maakt het af. Bij elk les leer je meer ontspannen en zul je makkelijker contact maken met je lijf, en dus met je emoties. Dát is het stukje waarom je je na een les Yoga zoveel beter voelt, en waarom dat gevoel zoveel dieper is dan na een uurtje gewoon sporten.

Voor wie:

Onze Yin Yoga lessen zijn voor iedereen. Zit je bij ons in therapie of doe je de paardenhulpverlening, dan mag je gratis meedoen. We werken in een groep, maar in feite is Yoga individueel: je werkt je houding uit op jouw niveau.
Van Yoga krijg je meestal geen spierpijn, je bent wel fysiek bezig. Maar je werkt natuurlijk niet aan je conditie, dus wil je het echt als sport doen, dan kun je het prima combineren met een conditiesport, zoals hardlopen.

Rust

Een belangrijk aspect van onze Yin Yoga is de rust. We nemen er de tijd voor: een sessie duurt 75 minuten en wordt vaak ondersteund met klankschalen, een geursensatie en een afsluitende meditatie. Voor sommige mensen klinkt dat zweverig, maar de ervaring leert dat eigenlijk iedereen het bijzonder vindt passen bij de sfeer en dat het juist helpt om de overstap te maken van het rationele denken naar het voelen van je lijf. Even dat bruggetje maken van je gehaast overdag naar de rust van de les, zo kun je het zien.

Tijden en prijzen:

Op dit moment geven we les op:
Woensdag van 9.00 – 10.00
Vrijdag van 9.00 – 10.00
Kosten per les: € 9,50-

Instromen?

Lijkt het je wel wat? De eerste les is altijd gratis, dus meld je aan en sta open voor de ervaring! Yoga is zo afhankelijk van de locatie en de instructeur dat het nooit hetzelfde is, dus je komt er alleen achter door het te doen. Bel 06 50 64 68 38 of mail janette@athenahoeve.nl

Privé-les

Omdat Yin Yoga zoveel kan doen, gebruik ik het ook in mijn energetische therapie. Door gericht en dagelijks te oefenen met een bepaalde houding, kan het verwerken van emoties worden versterkt. In de groepsles probeer ik zoveel mogelijk individuele aandacht te geven, maar als je wilt, kun je als yoga-cursist ook een losse sessie energetisch werk boeken, eventueel aansluitend aan de yogales.